Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 3.

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12   Epilog

 

Tralee Bay skulle vise, hvad den kunne. Den har før budt på både thornback og stingray. Efter morgenmaden, bestående af, ja netop..blev grej, drikkevarer og forplejning til os selv og fiskene smidt ind i bilen og af sted. Pladsen er lidt ømfindtlig med tidevandet. Det skal passe. Halvanden time før til halvanden time efter laveste vandstand. Og der skal lange kast til, det ved vi jo. Ellers fanger man i bedste fald ikke noget. I værste fald sætter man sit forfang uhjælpelig i bunden. Det var hvad, der skete for Ivar. Hans fine nye håndknyttede rig var oppe og plane under indspinningen på vej ind, da armene syrede til og riggen satte sig hårdt i bunden 30 meter ude. Det skal blive løgn, sagde han og smed bukserne og vadede ud i vandet. Han havde passeret ”point of no return”, da han endelig fik fat i den stærke slagline og i triumf kunne trække riggen fri.

Resten af dagen gik han rundt i våde underbukser. Det måtte jo komme før eller siden med den alder. Senere kom han i tanke om, at han da vist havde waders med.

Ivar havde læst et sted, at vinterbadere har en ret præcis temperaturmåling, der siger, at når penis og testikler er lige lange, er vandet nul grader. Ivars måling viste nu, at vandet måtte være væsentlig koldere. Mon det er det rokkerne kalder bad standing?

Ingen fangede noget. Tidevandets støtte stigen gjorde yderligere fiskeri umulig og vi pakkede sammen. Vi lagde vejen forbi den lille havn på Fenit for, at få nogle tips om vanddybden i Tralee Bay. Havnefogden var meget hjælpsom. Tror vi nok. Han talte gælisk eller swahili eller urdu var vores bud. Måske bare med en meget kraftig dialekt. Vi opgav og kørte hjem. På vejen kørte vi indenom på vores pub Natterjack og spurgte efter hr. Murphys. Ham kan man i det mindste forstå.  

    

         Zigeunerlæs                              Tralee Bay, m. Fenit                         Tralee Bay

                    Ingen vej tilbage, men våde hylere!!  Atter engang, men nu uden våde hylere!!

                                                 Learning by doing!!!