Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 11.

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12   Epilog  

 

Vi kunne ikke tage hjem uden, at have fisket på Trabeq. Vi droppede turen over bjergene og kørte den lange tur nedenom. Irland når det er smukkest, med grønne bakker og dale. Gas op og stop! Gas op og stop! Arne skulle ud og fotografere.

 

Gudskelov, de franske surfere var væk. Vi havde erobret stranden tilbage. De har vidst vores vrede ville være frygtelig. Måske var de taget hjem eller måske endda druknet. Til gengæld ville vi ikke få rokker her. Vandet var uklart og fyldt med tang. Absolut ikke rokkevand.

Peter tog den første. Den vidste nok ikke bedre. Mens han var ved, at hale den ind kom en amerikansk dame ned på stranden. Hun fortalte hun arbejdede for et naturmagasin og skød en masse billeder af Peter og rokken. Han, altså Peter, er ikke uberørt af kvindelig ynde, heller ikke selv om den sidder på en amerikansk fruestørrelse. En klassisk pendul vil altid gøre indtryk på damerne. I en perfekt bue steg den op mod den blå himmel og sejlede ud over havet. 150 meter! Oh, my god, hvinede fruen, mens hun fyrede otte billeder i sekundet.

Ivar var mest interesseret i hendes lækre Nikon spejlreflekskamera. Mens hun skød trak han en rokke op af vandet, cool, som den mest naturlige ting. Hun var ret imponeret.

Roland trippede for, at vise sin thornback. Han satte admiralskasketten med egeløv i ægte guld kækt på sned, smilede gavtyveagtigt bag to uger gamle skægstubbe og blev taget højt og lavt. Hvis du vil score: Glem blomster og søde ord. Fang en rokke! Det sker ikke hjemme i Galten, Jylland.             

Mens damen havde pludret med Ivar i to timer hen over højvandet og et godt stykke tilbage igen, havde hans liner filtret sig uhjælpelig sammen ude i havet. 300 meter nylon- og fletline svøbt i tang blev trukket på land. Peter hjalp igen med, at rede ud. ”Rigtige venner kan ej købes” … Men kvinder og surfcasting er en farlig cocktail.

Den dag fangede vi fisk.

              

                 Vores Trabeq                  Så rokker det      Roland spænder langbuen

  

        Thornback                                   Charmetrolde                                     Fotomodel