Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 5.

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12   Epilog

 

 Men så Derrymore Strand da. Her er Irlands største stingray på mægtige 64 lb. landet af en surfcaster. Man ville give sin bedste vens højre arm for, at fange sådan en kæmpe. Vi har tidligere fået stingray her, så hvorfor ikke?

Roland viste os hvordan. Vel ikke helt så stor, men han opførte en imponerende krigsdans over sin fangst. Var det forsamlingshustrin hjemme fra Galten, Jylland? Måske en ny scorereplik: Ska´ du se stingray´en, moster? Den var nu ikke større end, at den ville kunne ligge udstrakt i en mellemstor stegepande, med god luft til siderne og plads til halen ovenpå håndtaget. Var det virkelig sådan én, der slog krokodillejægeren, Steve Irving ihjel? Nå, men det var turens første fisk overhovedet og Rolands første af den art. Han var glad for den. Den fortsatte med, at vokse i hans mund længe efter den var sat ud igen. Det ville blive en lang tur hjem.   

 

Da tidevandet kom bragte det en stingray af en helt anden kaliber op på stranden. Død! 135 cm. lang og 85 cm over vingerne! Vi anslog vægten til 9-10 kilo. I live ville den have givet en vældig kamp. Den havde en mere end 15 cm. lang pig på halen. Et frygtindgydende forsvarsvåben. Ivar skar den af som trofæ. Konen skal have den som hårnål eller også skal den sidde i hans fiskehat som storvildtjægere har bjørnekløer om halsen. Lånte fjer, ganske vist.

Ved ebbe tog havet sin døde kæmpe hjem igen.      

 

                   Stingray (pilrokke), længde 54 cm   

                            Rolands Stingray                 Monsteret                         Tidens tand 

                                                  

                                                           Peter planker den!