Hjem |  Forum |  Kalender

Afsnit 12.

Start          Afsnit 1     Afsnit 2     Afsnit 3      Afsnit 4     Afsnit 5     Afsnit 6

Afsnit 7     Afsnit 8     Afsnit 9     Afsnit 10    Afsnit 11   Afsnit 12   Epilog

 

Nogen havde taget vores to uger og vi havde en halv dag tilbage, at fiske i. Derefter skulle huset gøres rent og der skulle pakkes. Vi henlagde fiskeriet til vores egen Castlegregory Beach. Lige ud i gennem landsbyen og vi var der.

Ivar begyndte på et tidspunkt at kaste skævt, ind over Rolands liner. Der var bestemt ikke tale om, at Roland kastede ind under Ivars. Da det skete fjerde gang kom Roland over, kiggede tavst på Ivar og hans stangopstilling og derefter på linernes skæve løb ud i havet. Stængerne skal stå vinkelret på stranden, ik å? sagde han på bredt jysk og rettede opstillingen. Se, nu kastede Ivar lige ud. Det er så lidt, der skal til.

Turens sidste fisk blev fanget. Rokkekongen Roland lukkede og slukkede.        

 

Stuen og køkkenet blev gjort rent og værelserne fejet. Det er utroligt, så meget sand tæer kan rumme. Stængerne blev pakket i rørene og der blev bedt en stille bøn, om de ville være hele, når de nåede frem. Bilen blev luftet, så godt det nu er muligt, at fjerne duftminder fra fire mand i to uger, inklusive de dage Roland havde spist løg. Klimaanlægget havde kæmpet en tapper kamp. Vi må efterhånden være berygtede blandt Irlands biludlejningsbureauer. 

På vejen til lufthavnen opdagede Peter, vores chauffør, at køretøjet minsandten havde seks gear. Han var aldrig kommet ud af fjerde. Ok, mange af vejene er nu snoede. Men der blev kørt rask til. Bilen var blød og for bagsædefolket var det nogle gange som at ride på et badedyr.

Vi stod tidligt op for, at nå første morgenfly. Meget tidligt. Der var tomt på vejene, dyrene på markerne havde endnu ikke bestemt sig for, at stå op. Vi kørte forbi nogle af vores smukke fiskepladser, lidt vemodigt. Det havde været en dejlig tur. Man kunne overveje, at få efterlønnen sendt over. Så slipper man også for, at pakke ud. Storfangster var det ikke blevet til, men vi lider ikke af præstationsangst. Vi kan glædes over naturen, samværet og det sidemanden fanger.

Vi kørte gennem stille landsbyer, vel hver i vores tanker, måske med en stump af musikken hængende i ørerne. Schh! Irland sover.

 

    Efter lidt rehabilitering, kom han dog med hjem....

 Skønne fiskepladser            Hjemmearbejde               Øllet blev hans skæbne....

                            

           Når Peter kører råddent kører han råddent....